Invăţământ

PREZENTAREA ╚śCOLILOR

DIN COMUNA PR─âJENI

 

            Satul Pr─âjeni

          Primele forme de înv─â╚Ť─âmânt au fost organizate în casele s─âtenilor. Astfel la începutul secolului al XX-lea ╚Öi mai târziu între anii 1923 – 1937, înv─â╚Ť─âmântul pentru claseele I-IV s-a desf─â╚Öurat în casele unor familii ca: Adam Fedor, Ioan Toma, Dumitru ╚śerban, Pînzaru Ion.

        Dintre înv─â╚Ť─âtori pot fi aminti╚Ťi: Eugen Grigoriu, Mihai C─âlin, Vasile H─âisan, Maria Botez, fiica preotului Pavlov, Constantin Pricop.

         Localul primei ╚Öcoli a fost construit din chirpici în jurul anilor 1952 – 1955. La clasele V-VIII au predat: Mircea Ciochina, Mihai Trofin, Floarea Grigoriu, Mihai R─âileanu, Istrate Petru, ╚Ö.a.

          În anul 1974, s-a construit ╚ścoala cu clasele V-X având parter ╚Öi etaj, vechiul local r─âmânând în folosin╚Ť─â pentru clasele I-IV.

          În anul 2002 s-a dat în folosin╚Ť─â localul ╚ścolii cu clasele I-IV construit pe amplasamentul vechiului local.

                                

╚ścoala cu clasele V-VIII Pr─âjeni

 

 ╚ścoala cu clasele I-IV Pr─âjeni

 

            Satul Cîmpeni

            Înainte de a se contrui prima ╚Öcoal─â, înv─â╚Ť─âmântul primar s-a desf─â╚Öurat în casele cet─â╚Ťenilor Morcov Dumitru, Chelban Grigore, Ardeleanu Dumitru, Graur Dumitru. Dintre înv─â╚Ť─âtori, sunt aminti╚Ťi: Furtuna Nicolae, Botez Gheorghe, H─âisan Dumitru.

            În jurul anilor 1937 – 1938 s-a construit prima ╚Öcoal─â (din c─âr─âmid─â). Dup─â anul 1963, înv─â╚Ť─âtor a fost Badiutanu Vasile.


╚ścoala cu clasele I-IV Cîmpeni

            Satul Lup─âria Veche

          ╚ścoala Primar─â a fost construit─â între anii 1930 – 1935, zidurile sunt din c─âr─âmid─â, plafoanele din scândur─â cu plase din stuf ╚Öi acoperi╚Ö din tabl─â.

           Înv─â╚Ť─âtor calificat, Adumitroaie Gheorghe, localnic, absolvent al ╚ścolii Normale de Înv─â╚Ť─âtrori Ia╚Öi (a fost ╚Öi ini╚Ťiatorul construirii ╚Öcolii). Un singur înv─â╚Ť─âtor la 4 clase (de╚Ťineau 5 hectare de teren agricol, cre╚Öteau ╚Öi îngrijeau animale).

            În timpul r─âzboiului (anul 1945), ╚Öcoala a fost amenajat─â ca spital pentru r─âni╚Ťii de pe front.

        Pân─â în anul 1971 au fost încadra╚Ťi numai înv─â╚Ť─âtori necalifica╚Ťi dup─â care au fost încadra╚Ťi înv─â╚Ť─âtori califica╚Ťi.

           În anul 1972 a avut loc o alunecare de teren ╚Öi mai mult de jum─âtate de sat a fost str─âmutat, iar ╚Öcoala a mai func╚Ťionat cu 2 clase simultane.

         Dup─â anul 1980 ╚Öcoala a fost transformat─â în Atelier ╚ścolar pentru clasele IX – X, iar în prezent este Atelier de Între╚Ťinere pentru ╚Öcolile din comun─â.

            Satul Lup─âria Nou─â

           Între anii 1955 – 1960 a fost contruit─â ╚Öcoala cu 4 s─âli de clas─â ╚Öi cancelarie. Construc╚Ťia este din chirpici ╚Öi acoperit─â cu tabl─â.

            Din anul 2000 a fost construit noul local, în prezent ╚ścoala cu clasele I-IV Lup─âria.

 
╚ścoala cu clasele I-IV Lup
─âria 

Activit─â╚Ťi extra╚Öcolare 2014 - 2015

Eviden╚Ť─â privind num─ârul de elevi de la fiecare ╚Öcoal─â din Comuna Pr─âjeni 

Cum considerati activitatea primariei comunei PrŃjeni, ţn relatia cu cetŃtenii?
foarte bunŃ
bunŃ
deficitarŃ
foarte rea
Total voturi: 375

░C
Min: ░C | Max: ░C
Euro4.8353RON
Dolar American4.1734RON
Lira Sterlina5.3100RON
Franc Elvetian4.4994RON
Aur252.5882RON